ÄP-Klubben

LARS JOHANSSON

HEMSIDA

ÄP-Klubben

Vi växte upp på väster i Halmstad och gick på Brunnsåkerskolan. Våra lärare var Ulla Hoffman, Lennart Fredriksson, Gustaf Högstedt, Erik Röjemo Erik Roos mfl. På vår tid var Hampus Israelsson överlärare som det hette på den tiden. Av någon anledning var vi väl bekanta med honom.

 

Under ungdomsåren tillhörde vi rotorpsgänget, plantangänget, simstadiongänget. Vi var många på den tiden, mer än 50 ungdomar på väg in i och i mopedåldern. Vi lärde oss att dansa på fritidsgrupper med Benzell. På sommaren dansade vi  i Strandhaga och Knebildstorp. På vintern dansade vi  på IOGT på Källegatan eller Linehed.

 

När vi var i tjugoårsåldern närmare bestämt 1971 startade vi ÄP-klubben. Det var många som kunde blivit medlemmar i klubben men tillfälligheter och slumpen gjorde att det blev vi.

 

Första mötet var hos Peter Hagman. Han bjöd på ärtor och punsch och detta äter vi på varje möte sen dess. Därav ärtor och punsch klubben (ÄP-Klubben).

 

Stadgar för klubben togs fram och antogs 15 november 1974. Komplettering 1978, 1997 och 2007. Med nya stadgar blev klubben tydligare med vår gemensamma ekonomi där vi avsatte pengar till klubben för framtida resor och arrangemang. Insatta medel har under åren gemensamt förvaltats i form av premieobligationer, aktier och fonder.

 

Av våra gemensamma kassa  har vi under årens lopp haft många resor. Resor till sol, bad, segling, skidåkning, golf mm.

 

2021 firar vi 50 år tillsammans under denna tid har vi fungerat ihop i vått och torrt. Det svåraste är när någon faller ifrån som Kjelle Henriksson och Thommy Svensson som båda dog i sviterna  efter cancer 2006. Kjelle Bengtsson gick bort 2009 av samma anledning.

 

Vi  valde alla i unga år något yrke kopplat till byggbbranschen. Lennart, Bosse, Lars L, Kalle och Kjelle B började som snickare. Peter som murare. Lars J som elektriker. Kjelle H som målare. Thommy som byggare. Något som alla har bytt och vid pensionen sysslade med något annat.

 

 

 

 

Artikel i Hallandsposten 13 mars 2008

Vi som startade ÄP-klubben

Lennart Byström

Äldst i gänget född 1945. Åker skidor, seglar och spelar boule. 

Lars Johansson

Mer känd som sulan född 1946. Åker skidor och spelar golf.

Thommy Svensson

Född 1947 dog i cancer 2006.

Bo Petersson

Bolltekniker född 1947. Åker skidor och spelar golf.

Peter Hagman

Pokerspelare född 1947. Spelar golf.

Lars Lindblad

Köksexpert född 1948. Seglar och spelar golf.

Carl-Evert Simonsson

Slöjdare född 1948. Åker skidor och spelar golf.

Kjell Bengtsson

Född 1948 dog i cancer 2009.

Kjell Henriksson

Född 1948 dog i cancer 2006.